Begeleid werken

Begeleid werken

Begeleid werken is bedoeld voor mensen met een verstandelijke,  lichamelijke en/of zintuiglijke beperking. Het is ook mogelijk voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

We begeleiden mensen die hun talent in willen zetten en ervaring willen opdoen. We zoeken samen met jou naar een onbetaalde werkervaringsplek op basis van dagbesteding, binnen een organisatie of binnen een bedrijf. Soms is begeleid werken een opstap naar een betaalde baan.

Het traject

Samen met je jobcoach bekijk je welke mogelijkheden er zijn voor onbetaald werk. Vaak is het wenselijk om eerst een training te volgen of je te oriënteren op verschillende werkplekken. Ook daarin word je begeleid door de jobcoach. Vervolgens zoekt de jobcoach een passende werkplek. Het gaat altijd om werkzaamheden die bij jou passen (op maat).  Voorbeelden zijn; vakken vullen, koffie zetten, post rondbrengen, dieren verzorgen, schoonmaakwerk enz.

 

Op de werkplek

Jouw traject wordt begeleid door één jobcoach. Tijdens de inwerkperiode krijg je dagelijks begeleiding van de jobcoach en langzaam wordt deze begeleiding afgebouwd naar eens per één à twee weken: net wat nodig is.

Faya (25): "Mijn jobcoach luistert echt naar wat ik zeg en ik kan gewoon mezelf zijn."
Odibaan
Westzijde 249
1506 GE Zaandam
0299 418310
info@odibaan.nl
linkedin    facebook    twitter

Odibaan, 2020