Coaching

Coaching

Jobcoaching, lifecoaching en schoolcoaching is bedoeld voor mensen met psychische klachten als gevolg van ADHD, depressie, psychosegevoeligheid of autisme. Bij Odibaan werken ook professionals die gespecialiseerd zijn in het coachen van mensen met een verstandelijke beperking (begeleid werken) en jongeren (schoolcoaching).

Jobcoaching

Jobcoaching vindt plaats op het werk. De jobcoach ondersteunt je bij alles wat nodig is om zo goed mogelijk te functioneren op je werkplek. Denk aan hoe je omgaat met beperkingen, met collega’s of de wensen van je werkgever. Zo ontstaat er een positieve samenwerking en een goed resultaat. En leren gaat met vallen en opstaan. Dus mocht je een terugval krijgen of extra steun nodig hebben, dan kun je ook bij de jobcoach terecht. De jobcoach is ook goed op de hoogte van de wet- en regelgeving.

 

Lifecoaching

Soms is het moeilijk om je dagelijks leven goed te organiseren. Je hebt bijvoorbeeld psychische problemen waardoor het lastig is om voor een goede daginvulling te zorgen. Het kan ook zijn dat je financiƫle zorgen hebt, je huishouden niet op orde krijgt of moeite hebt met relaties te onderhouden. Een lifecoach van Odibaan helpt je om weer beter voor jezelf en je omgeving te zorgen. Zo word je weer zelfredzaam.

 

Schoolcoaching

Soms lukt het niet om je opleiding af te ronden of weet je niet wat je wilt. Een schoolcoach helpt jou om uit te zoeken wat je wilt, welke opleiding past en wat je nodig hebt om het vol te houden. Schoolcoaching is er voor jongeren vanaf 13 jaar.

 

De schoolcoach kan het volgende betekenen:

  • Begeleiden bij inschrijving en intake
  • Onderzoeken of aanpassingen van de leer- en werkomgeving nodig zijn i.v.m. de beperking
  • Begeleiden bij huiswerk
  • Ondersteunen als je niet meer naar school gaat
  • Overleggen met jobcoach en docent over de voortgang
  • Observeren in de onderwijssituatie
  • Ondersteunen bij stage
  • Helpen bij het doorstromen naar jobcoaching

 

Odibaan
Westzijde 249
1506 GE Zaandam
0299 418310
info@odibaan.nl
linkedin    facebook    twitter

Odibaan, 2024