Coaching

Coaching

Odibaan biedt jobcoaching, lifecoaching en schoolcoaching. Onze coaches hebben veel ervaring met het begeleiden van mensen met psychische klachten zoals ADHD, depressie, psychosegevoeligheid of autisme. We hebben ook coaches die gespecialiseerd zijn in het coachen van mensen met een verstandelijke beperking (begeleid werken)  en jongeren (schoolcoaching).

Jobcoaching

Jobcoaching vindt plaats op het werk. Het omvat alle activiteiten die nodig zijn om zo goed mogelijk te functioneren op je werkplek. De jobcoach helpt jou en je werkgever om een zo goed mogelijke relatie te onderhouden en draagt bij aan een positief resultaat voor beide partijen. De jobcoach is op de hoogte van de wet- en regelgeving voor het geval je toch weer een terugval hebt of extra steun nodig hebt.

 

Lifecoaching

Als je tegen problemen aanloopt in het dagelijks leven zoals het vinden van dagbesteding, werk, omgaan met sociale contacten, financiële ingewikkeldheden tegenkomt of hulp nodig hebt bij gezondheidsproblemen, kun je lifecoaching aanvragen. Lifecoaching heeft als doel het verbeteren van je zelfredzaamheid.

 

Lifecoaching bij Odibaan is over het algemeen gericht op tijdsbesteding, dagbesteding en oriëntatie op betaald of onbetaald werk.

We helpen bijvoorbeeld met een zinvolle weekinvulling op te bouwen, regie en structuur in het huishouden terug te vinden, relaties te onderhouden, financiën op te orde brengen, fitter te worden en te leren om stress beter te hanteren.

 

 

Schoolcoaching

Soms lukt het niet om een opleiding af te ronden of weet je niet wat je wilt. Een schoolcoach kan jou helpen om uit te zoeken wat je wilt, welke opleiding passend is en wat je nodig hebt om het vol te houden.

 

De schoolcoach kan het volgende betekenen:

  • Begeleiden van de deelnemer bij inschrijving en intake
  • Onderzoeken of aanpassingen van de leer- en werkomgeving nodig zijn i.v.m. lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen
  • Huiswerkbegeleiding
  • Ondersteuning als iemand niet meer naar school gaat
  • Overleg met jobcoach en docent over de voortgang
  • Het observeren van de deelnemer in de onderwijssituatie
  • Ondersteuning bij stage
  • Indien nodig doorstroming naar jobcoaching

 

Alexander (39): "Ik heb geleerd dat een goede basis belangrijk is. Mijn huis moet opgeruimd en gezellig zijn, ik moet normaal eten en slapen."
Odibaan
Westzijde 249
1506 GE Zaandam
0299 418310
info@odibaan.nl
linkedin    facebook    twitter

Odibaan, 2020