“Ik blijf balans zoeken en mijn grenzen bewaken”

“Ik blijf balans zoeken en mijn grenzen bewaken”

Het leven van Diana Hartog (55) uit Amsterdam stond teveel in het teken van zorgen voor anderen. Ze liep hierin vast met alle gevolgen van dien. Het roer moest om, dus schakelde ze jobcoaching en lifecoaching van Odibaan in. Haar harde werken werd beloond: en hoe!

Bevrijding en worsteling 

Diana verdiende haar geld met zingen, dansen en toneelspelen totdat ze 25 jaar terug kinderen kreeg en zich volledig toelegde op haar moederschap. ‘De jaren op het podium zijn een lange worsteling geweest,' blikt Diana terug. ‘Aan de ene kant gaf het veel bevrijding, maar door mijn lage eigenwaarde leverde het ook veel spanning op.’

 

Actieve moeder

Als moeder zat Diana niet stil. Ze hielp op school, trainde het voetbalteam en werkte als vrijwilliger bij de speel-o-theek. Toen de kinderen ouder werden, ging ze weer aan het werk. Ze had verschillende administratieve baantjes en een eigen bedrijf in stemtraining en klankheling.

 

De balans raakte eruit

In 2006 gebeurde er verschillende grote dingen in haar leven, waaronder de scheiding van haar man. Na een paar jaar ging Diana een nieuwe, maar destructieve relatie aan. ‘De balans raakte eruit. Ik kwam in een fysieke en geestelijke ongezonde situatie en verloor mijn werk en belandde op de armoedegrens’, vertelt Diana openhartig.

 

 

Het roer moest om

Dit was niet het leven dat Diana voor ogen had; het roer moest om. Ze volgde therapie en trainingen en om een lastige periode af te sluiten wandelde ze vier weken door Bulgarije. Na deze reis was er ruimte voor een nieuw begin en startte Diana met een traject bij Odibaan.

 

Dit was niet het leven dat Diana voor ogen had; het roer moest om.

 

 

Hulp van Odibaan pakt goed uit

Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar verder en kan Diana zeggen dat zij bij Odibaan vond wat zij zocht. Met job- en lifecoach Marlou Ruijter klikte het gelijk en samen brachten zij in kaart wat de behoeften, kwaliteiten en struikelblokken van Diana waren. ’Marlou kan goed luisteren, is realistisch en stelt zich gelijkwaardig op. Ook kan ik met Marlou lachen én heeft ze verstand van zaken. Ik voel me compleet veilig bij haar.’

 

Diana leerde veel

Het traject bij Odibaan was pittig en heel leerzaam. Diana leerde voor zichzelf te kiezen, hulp te vragen en te kiezen voor mensen waar zij zich goed bij voelt. Haar harde werken werd beloond met een baan bij La Strada International. Hier werkte Diana als projectassistent. Een echte baan, met collega’s, een salaris en een weekritme. En je leest het goed: Diana werkte hier.

 

Meer moois

Inmiddels heeft Diana namelijk een baan die nog beter bij haar past. Zij onderhoudt de natuurspeeltuin de Natureluur in het Sloterpark in Amsterdam en daarbij is ze gastvrouw van deze unieke plek. Het is een afwisselende baan in de buitenlucht waarbij ze vooral praktische bezig is. Dat vindt Diana heerlijk. En na een periode van ieder dubbeltje omdraaien, is een knap salaris ook heel welkom.

 

Blijven zoeken naar balans

‘Ik zal altijd naar balans moeten blijven zoeken en mijn grenzen blijven bewaken. Want als de balans eruit gaat, word ik een heel vervelend mens’, zegt Diana met een grijns. ‘Voorlopig blijft jobcoach Marlou nog een half jaar op de achtergrond. En na die tijd? Dan gaan we vast af en toe nog thee drinken.’

 

Dafne: "Mijn jobcoach stelt zich gelijkwaardig op, waardoor het voelt als een samenwerkingsverband. Daar ben ik blij mee."
Odibaan
Westzijde 249
1506 GE Zaandam
0299 418310
info@odibaan.nl
linkedin    facebook    twitter

Odibaan, 2024