Column Willemien: Sociaal hart van Hartingbank

Column Willemien: Sociaal hart van Hartingbank

John is drieëntwintig jaar lang taxichauffeur geweest. Door het noodlot is hij gehandicapt geraakt. Hij wilde maar één ding: terug in de taxiwereld om te werken.

Het plan van John was om als undercover te gaan reizen in het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) en zijn bevindingen te delen met betrokken organisaties. Zo zou de kwaliteit van het AOV verbeteren. We belden aanbieders, Wmo-loketten en taxicentrales. Altijd samen, de telefoon op de speaker. Kijken of men mee wilde werken om zijn plan uit te voeren. John en ik merkten alras dat we van het kastje naar de muur werden gestuurd. Of we werden niet teruggebeld of kregen soms botweg ‘geen belangstelling’ te horen.

 

John dacht: ‘Dan moet het anders!’. ‘Informeren bij HartingBank?’, stelde hij voor. HartingBank levert, beheert en onderhoudt zorghulpmiddelen voor zorgorganisaties. Ze nemen deel in Medux, de overkoepelende naam van een aantal bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de zelfstandigheid, verzorging en levensvreugde van mensen met een functiebeperking. ‘Dat klinkt goed’, dacht John, ‘en de organisatie is mij bekend’.

 

 

 

 

En hoe mooi kunnen dingen dan lopen… John werkt nu bij HartingBank! Hij heeft hier zijn eigen aangepaste werkplek, bedrijfskleding, reiskostenvergoeding… en Sonja gekregen. Sonja leert John hoe hij bepaalde orders van het oude naar het nieuwe systeem moet omzetten. John en Sonja werken samen en hebben lol met elkaar. Door de zorghulpmiddelen die John van HartingBank krijgt, heeft hij fysiek meer mogelijkheden. En meer werkelijke levensvreugde: hij heeft een psychologische positieve boost gekregen doordat hij bij dit bedrijf kan leren en werken. Wat mooi, zo’n organisatie die haar missie meer dan waar maakt!

 

Willemien Verheij

 

Willemien is jobcoach bij Odibaan. Via columns maakt zij mensen deelgenoot van bijzondere zaken die ze in haar werk tegenkomt en die haar bezig houden.

Alexander: "Ik heb geleerd dat een goede basis belangrijk is. Mijn huis moet opgeruimd en gezellig zijn, ik moet normaal eten en slapen."
Odibaan
Westzijde 249
1506 GE Zaandam
0299 418310
info@odibaan.nl
linkedin    facebook    twitter

Odibaan, 2024